Havuz Temizliği Nasıl Yapılmalı ?
Havuz temizliği nasıl yapılmalı ?Nelere Dikkat etmeli ? Sorularına cevap verebilmek için önce havuz temizliği hakkında konuşmak gerek.Havuzunuzu en son ne zaman temizlendi? Bunu sorarken gerçek manada bir havuz temizliğini kastediyoruz.. Havuzunuz şu anda iyi bir temizliğe ihtiyaç duyuyor olabilir. Ve bu işlem havuza girmek yüzmek havuzda zaman geçirmek gibi eğlenceli bir şey değil.
Neden Havuzunuzu Temizlemeniz Gerekiyor?
Temizlik, filtreleme ve havuz kimyasalları ile birlikte olağan bakımımızdan biridir . Doğru ekipman ve bilgili personel ile, pırıl pırıl temiz bir havuza sahip olup güvenle havuzunuzu kullanırsınız.
Şu anda muhtemelen düşünüyorsunuz, neden klor eklediğimde havuzumu ovmak veya temizlemekle uğraşmak zorundayım? veya diğer sanitasyon kimyasalları suya? Bu geçerli bir soru ve bir cevabımız var.
Bu şekilde düşün. Duş alırken, temizlik maddeleri olan şampuan ve sabun kullanırsınız. Küvet süresiz olarak temiz mi kalıyor? Tabii ki değil. Şampuan ve sabun karo, porselen veya fiberglas değil, vücudunuzu temizlemek içindir. Bir süre sonra birikme ve icky sabun pisliği görmeye başlayacaksınız.
Ve sonra, küvetiniz ve duş duvarlarınız çoğu zaman ıslak kaldığı için, kalıp orada büyümeye başlayacaktır. Küveti düzenli olarak temizlemezseniz, bir süre sonra bir bataklıkta yıkanmaya çalışacaksınız. Eğlenceli olmayacak mı ?!
Havuzunuz için de aynı şey geçerli. Klor, bromve diğer kimyasallar suyunuzu temiz tutmaya yardımcı olur ve evet, bir dereceye kadar havuzunuzun duvarlarını, zemini ve çevresindeki alanları da temiz tutmaya yardımcı olur.
Ancak kimyasallar yaprakları ve böcekleri sudan uzak tutmaz ve havuzunuzun duvarlarını ve zemini süresiz olarak temiz tutmaz. Yani mazeret yok. Havuzunuzu temiz tutmak için klor veya diğer kimyasalların yanı sıra, düzenli, kapsamlı temizlik de kesinlikle gereklidir.
Havuz Temizleme Ekipmanları
Başlamadan önce, gerekli tüm araçlara sahip olduğunuzdan emin olmak istersiniz. İhtiyacınız olan araçlara sahip olmak havuz temizliğini sizin için çok daha kolay hale getirecektir. Ve daha kolaysa, daha sık yapmaya daha yatkın olacaksınız. Hadi, biliyorsun bu doğru.
Bu yüzden havuz kulübenize gidin ve envanter alın. İlk olarak, zaten sahip olduğunuz araçları inceleyin. Hala iyi durumdalar mı? Yoksa yenilerine mi ihtiyacınız var? Ardından, koleksiyonunuzda nelerin eksik olduğuna dikkat edin. Ne eklemeniz gerekiyor?
Ve yeni bir havuz sahibiyseniz, belki de hangi havuz temizleme ekipmanına ihtiyacınız olduğundan emin değilsiniz. Endişelenme, seni örtbas ettik.
Havuz Filtresini Temizleme
Üç çeşit havuz filtresi vardır: kartuş, kum ve diatomlu toprak. Her tip için farklı bakım prosedürleri olsa da, filtrenin tipine ve havuzun ne sıklıkta kullanıldığına bağlı olarak hepsi periyodik olarak temizlenmelidir. Filtrenin önerilenden daha sık temizlenmesi, filtrasyon işlemini gerçekten engelleyebilir. Temiz bir filtre, içinde hafif miktarda kir bulunan filtreden daha az verimlidir, çünkü kir diğer parçacıkları yakalamaya yardımcı olur, bu da sudaki kalıntıları temizler. Ancak filtrenin çok kirlenmesine izin vermek istemezsiniz. Temizleme zamanının bir işareti, basınç göstergesi ve akış ölçer arasındaki akıştaki bir artıştır. Fark, inç kare başına 10 ila 15 kiloya (4,5 ila 6,8 kilogram) ulaştığında filtreyi temizleyin.
Havuz Süpürme Vakumlama
Suyu temiz tutmak ve eklemeniz gereken kimyasal miktarını azaltmak için her hafta bir havuz vakumlanmalıdır. Birçok havuz tipi vardır. Manuel bir tasarımınız varsa, halıyı süpürdüğünüz gibi havuzun yüzeyinde ileri geri çalışın. Her vuruşta biraz örtüşmek iyi bir formdur. Her vakumlamada filtreyi kontrol edin ve gerekirse temizleyin.
Ancak vakumlama, haftada bir yapılması gereken tek bakım değildir. Duvarları ve fayansları fırçalamak, yosun oluşumunu ve kalsiyum birikintilerini en aza indirmeye yardımcı olur, böylece iltihaplanmazlar ve daha büyük problemler haline gelirler. Havuz duvarlarınızın yapıldığı malzeme ne tür temizlik araçları kullanmanız gerektiğini belirler. Alçı astarlı beton havuzlar için sert bir fırça ve vinil veya fiberglas duvarlar için daha yumuşak bir fırça seçin. Fayanslar için, sıvanın çizilmesini veya bozulmasını önlemek için yumuşak bir fırça kullanın. Bir ponza taşı, macun bıçağı veya yarım buçuk su ve muriatik asit karışımı da iyi çalışabilir.